Aandacht voor de jongeren

2690

Shaykh Al-‘Allaamah Ṣaaliḥ Ibn Fawzaan Al-Fawzaan (moge Allaah hem beschermen) zegt als voorwoord op een boek van Shaykh Zayd Ibn Haadie Al-Madkhalie (d. 1436H) رحمه الله:

Alle lof is aan Allaah alleen en moge de vrede en de zegeningen van Allaah op onze Profeet Mohammed, zijn verwanten en zijn metgezellen zijn.

Vervolgens:

Voorwaar, de aandacht voor de jongeren is een verplichting die vereist wordt door de behoefte van de Ummah (de gemeenschap) aan de jongeren voor de opbouw van haar toekomst. De Ummah kan haar toekomst niet bouwen op jongeren die een andere manhadj (methodologie) aanhouden dan haar eigen manhadj. Daarom streven de vijanden van de moslims om de moslim jongeren een andere manhadj aan te leren om zo het fundament van de moslims kapot te maken. Daarom is het verplicht voor de moslims om op te passen voor de complotten van hun vijanden en om de jongeren te beschermen tegen de insluiping/indringing van destructieve methodologieën als ook zorg voor de implantatie van de correcte geloofsbelijdenis in hun harten zodat ze goed beschermd zijn tegen verkeerde geloofsbelijdenissen en tegen dwalende opvattingen die onder het mom van de Islaam, bekommernis en medeleven, de Islaam eigenlijk willen vernietigen.

Er is voor de Islamitische Ummah geen andere manhadj dan de manhadj van het Boek en de Sunnah en datgene waar de Vrome Voorgangers van deze Ummah aan vasthielden. De Meest Verhevene zegt:

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا
“En houdt stevig vast aan het touw van Allaah (de Qur’aan en de Sunnah) en weest niet verdeeld.”
[Sūrah Aal-‘Imraan 3:103]

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنكُمْ ۖ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۚ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا
“O jullie die geloven, gehoorzaamt Allaah en gehoorzaamt de Boodschapper en degenen onder jullie die gezag hebben. Als jullie over iets van mening verschillen, verwijst het dan naar Allaah en Zijn Boodschapper (de Qor’aan en de Sunnah) indien jullie in Allaah en de Laatste Dag geloven. Dat is beter (voor jullie) en leidt tot het beste resultaat.”
[Sūrah An-Nisaa 4:59]

Dat is de manhadj die de Ummah en haar woord verenigt in tegenstelling tot de afgedwaalde groeperingen die juist voor verdeling zorgen en niets opbouwen maar juist vernietigen.

 

Bron: Asbaab Istiqaamah Ash-Shabaab van shaykh Zayd Ibn Haadie Al-Madkhalie رحمه الله blz. 7
Vertaald door Umm Ahmed

DELEN