Bescherm jullie kinderen

2162

Shaykh Al-‘Allaamah Ṣaaliḥ Ibn Fawzaan Al-Fawzaan

Bescherm jullie kinderen o dienaren van Allaah. Bescherm ze tegen dwaling, bescherm hun gedachten, bescherm hun lichamen tegen drugs en als eerste bescherm hun geloof.

Bij Allaah, het is geen lichte zaak die over het hoofd wordt gezien, wees voorzichtig en bescherm jullie kinderen. Houd jullie kinderen in de gaten, verlies ze niet uit het oog. Vroeger was dit land goed, de jongeren waren veilig, ze konden veilig bewegen van hier naar daar omdat ze leefden in een goede gemeenschap met goede broeders. Nu is de situatie veranderd, als ze naar buiten gaan worden ze gepakt door slechte opvattingen en doelgerichte plotten, uitnodigers naar het kwade en degenen die de ideologie en eer vernietigen.

Voorwaar, jullie zijn in groot gevaar, net als iemand die zijn schapen laat grazen tussen de roofdieren. Wees alert voor jullie zelf en jullie kinderen, bescherm ze tot het uiterste. Meer dan dat jullie je bezit beschermen. Bescherm ze want zij zijn de echte handel en het eigenlijke bezit.

Tegenwoordig gaan jongens en meisjes vrolijk naar buiten, klein en groot. Ze gaan naar buiten onder het mom van onderwijs en ontspanning terwijl zij een vruchtbare grond zijn voor corrupte ideologieën. Ze worden gepakt en pijlen worden op ze gericht en ze vangen hen waar dan ook. Daarom is het meestal als het kind terugkomt naar huis dat het terugkomt met dwalende ideeën -behalve degenen met wie Allaah genade heeft- of deze dwaling nou groot of klein is. En klein leidt naar groot.

Bron: www.alfawzan.af.org.sa/ar/node/14092
Vertaald door Umm Ahmed

DELEN