Lichamelijk contact van het ander geslacht (wanneer het voorkomt) bij noodzaak voor werk

1925

Shaykh Mus’id bin Musaa’id al-Ḥusaynie

Vraagsteller: As-Salaam ‘alaykum wa raḥmatullaah, Shaykhana!

Antwoord
: Wa ‘Alaykum salaam wa raḥmatullaah; Ahlan wa sahlan mijn broeder Abu Jouhaina!

Vraagsteller: Shaykhana ik heb een vraag: Een stichting in Nederland die As-Sunnah heet ontvangt soms vragen en één van die vragen kwam van een persoon die aangaf te werken in een plaats voor de geestelijk zieken. Volgens mij is hij een soort bewaker of in ieder geval zegt hij dat het kan voorkomen dat sommige mensen in deze inrichting weg willen rennen of agressief kunnen worden. Bijvoorbeeld dat ze de deur uit willen rennen. Hij zegt ook dat daar vrouwen en mannen zijn. Nu is zijn vraag of het een probleem is om een vrouw aan te raken en vast te houden in zo’n (soort) situatie.

Antwoord: Nee daar is niks mis mee.

Vraagsteller: Als een noodzaak Shaykhana?

Antwoord: Als hij het niet doet dan kan er iets ergers gebeuren. Dat zij iemand of haarzelf verminkt. Misschien maakt zo iemand een ander dood of haarzelf.

Vraagsteller: En (een vraag) of het beter is om vrouwen ook in dienst te nemen (door dat bedrijf) of andere baan (zoeken)?

Antwoord: Dat is een andere zaak, maar in de situatie zoals je me vraagt is het geen probleem!

Vraagsteller: Dus hij mag daar gewoon werken in die situatie, vooral als je ziet dat het in een niet-islamitisch land is?

Antwoord: Dat is geen probleem. Het zijn niet alleen vrouwen of altijd zulke situaties (die plaatsvinden), het is iets wat soms kan voorkomen in deze situaties.

Vraagsteller: Ik zal het doorgeven shaykhana; Ahsan Allaah ilaykum!

Antwoord: Baarak Allaah fiek Abu Jouhaina.

 

Bron: Telefoon gesprek tussen de Shaykh en Abu Jouhaina op 12 december 2020

DELEN